Heténytuja faiskola

Cukorsüveg fenyő

Cukorsüveg fenyő

Picea Glauca ‘Conica’

Lassú növésű, szabályos kúp alakú, igen tömött lombú növény. legfeljebb 1-2 m-es magasságot érhet el. Gyönyörű zöld lombjával a nagy fenyők kicsinyített másának néz ki. Pici előkertek, sziklakertek kedvelt növénye. Nagyobb edényben is eredményesen nevelhető. A ház elé ültetett cukorsüvegfenyőt karácsonykor díszítse fel egy kisebb kültéri izzósorral! A képen egy öt éve kiültetett növény látható tavasszal.

Nincs

Törpe oszlopos boróka

Törpe oszlopos boróka

Juniperus communis ‘Sentinel’

Kis termetű, lassú növekedésű, tömött, gyertyaszerűen keskeny boróka. Ez a legkeskenyebb termesztett fajta. Ágai, levelei szorosan egymáshoz simulnak, egybefüggő külső felületet adva a növénynek. Tűlevelei zöldek. Évi 10-15 cm-t növekszik. Sziklakertbe, virágos növények közé, vagy alacsony sornak ültessük. Szereti a jó talajt és a napfényt.

Nincs

Little Giant törpetuja

Little Giant törpetuja

Thuja Occidentalis ‘Little giant’

Úgy néz ki, mint egy nagy, dús ágú gömbtuja, csak lekicsinyítve. Tömött felülete van, nem lehet belátni az ágai közé. Lassan fejlődik. Lombszíne középzöld, télen sötétebb. Sziklakertbe, pici előkertbe, nagyobb edénybe kiváló. Ültethet 5 db-ot egyenletesen elosztva egy 1,5 m-es kör peremén. Nagyobb tuják előtti tér kitöltésére is alkalmas. A képen egy több éve cserépben nevelt növény látható.

Cukorsüveg fenyő Törpe oszlopos boróka Little Giant törpetuja
A feltüntetett méretek a földlabdás vagy konténeres növények teljes magasságát jelentik. Mérőszalaggal mérje magához a kiválasztott méretet! Eddig fog érni a növény olyan állapotban, ahogy egy faiskolai lerakatban találkozhatna vele. Ültetés után a földlabdás növények magassága kb 20 cm-rel, a konténereseké 10-15cm-rel lesz alacsonyabb.
Vissza az oldal tetejére