Heténytuja faiskola

×

Hogyan számítjuk a méreteket?

A feltüntetett méretek a szállítási méretet jelentik. Konténeres növényeknél a konténerrel együtt, földlabdás növényeknél az átlagos földlabdával együtt mérjük a növényt. A kertészetekben ez a szabványos méretmegadás, ezt a méretet tudja összehasonlítani más kertészetek termékeivel.

A konténer magassága kis növényeknél 10 cm, közepes és nagy növényeknél 15 cm. Földlabdás növényeknél a földlabda magassága 20 cm.

Korallberkenye fa

Photinia 'Red Robin'

Korallberkenyéből nevelt díszfa. Örökzöld lombozatát a korall színű új hajtások dekorálják. Szép dísze lehet előkertnek is, nem foglal nagy helyet.

Korallberkenye fa

Ellwoodii oregoni ciprus

Chamaecyparis lawsoniana 'Ellwoodii'

Viszonylag lassú növésű, oszlop alakú, elegáns megjelenésű, angol díszkertekből ismerős fajta. A levelei zöldeskék árnyalatúak és dekoratívak. Kis termete miatt edénybe, sziklakertbe, lépcsőszegletbe, vagy minden olyan helyre ültethető, ahol kis helyen mutatós növényre van szükség. Cserépben erkélyre, teraszra is elhelyezhető. Közepes vízigényű, a jó talajt kedveli, félárnyékos helyre is ültethető.

Ellwoodii oregoni ciprusEllwoodii oregoni ciprus

Globus oregoni ciprus

Chamaecyparis Lawsoniana ‘Globus’

Teljesen szabályos gömb alakú oregoni hamisciprus. Magyar nemesítés. Hosszú idő alatt 2 m-esre nő meg, közben kissé tojásdad alakot vesz fel. Lombja zöld, a levelei a fonákjukon ezüstösek. Ágvégei finoman lecsüngenek. Kitűnően nyírható. Nyírás után dúsabb és szebb lesz.

Globus oregoni ciprus

Arany gömbtuja

Thuja occidentalis 'Golden Globe'

Aranysárga színű, igazi gömb alakú fajta. Közepes növekedésű. Napos helyen fejlődik ki a szép sárga színe, melyet télen is megtart. Üde színfolt lehet a kertben a zöld növények között.

Arany gömbtujaArany gömbtujaArany gömbtuja

Little Giant törpetuja

Thuja Occidentalis ‘Little giant’

Úgy néz ki, mint egy nagy, dús ágú gömbtuja, csak lekicsinyítve. Tömött felülete van, nem lehet belátni az ágai közé. Lassan fejlődik. Lombszíne középzöld, télen sötétebb. Sziklakertbe, pici előkertbe, nagyobb edénybe kiváló. Ültethet 5 db-ot egyenletesen elosztva egy 1,5 m-es kör peremén. Nagyobb tuják előtti tér kitöltésére is alkalmas.

Little Giant törpetuja

Little Champion

Thuja occidentalis 'Little Champion'

Élénkzöld színű, viszonylag gyors növésű gömb tuja. Idősebb korban strandlabda méretet elérhet. Néhány darab egymás mellé ültetve alacsony sövénynek, térelválasztónak is megfelel.

Little Champion