Heténytuja faiskola

×

Hogyan számítjuk a méreteket?

A feltüntetett méretek a szállítási méretet jelentik. Konténeres növényeknél a konténerrel együtt, földlabdás növényeknél az átlagos földlabdával együtt mérjük a növényt. A kertészetekben ez a szabványos méretmegadás, ezt a méretet tudja összehasonlítani más kertészetek termékeivel.

A konténer magassága kis növényeknél 10 cm, közepes és nagy növényeknél 15 cm. Földlabdás növényeknél a földlabda magassága 20 cm.

Korallberkenye fa

Photinia 'Red Robin'

Korallberkenyéből nevelt díszfa. Örökzöld lombozatát a korall színű új hajtások dekorálják. Szép dísze lehet előkertnek is, nem foglal nagy helyet.

Korallberkenye fa
Magasság Ár
elfogyott

Mint Julep formanövény

Juniperus media 'Mint Julep'

Előkertek, teraszok díszítésére szolgáló törzses boróka. Vízszintesen növeszti ágait.

Csak néhány darab maradt!

Mint Julep formanövényMint Julep formanövény
Magasság Ár
120-140 cm 3500 Ft

Nyírt formanövények

Különböző formára nyírt örökzöldek. Előkertbe, teraszra szép dekoráció, dézsában is nevelhetők.

Magassága 70-130 cm.

Nyírt formanövényekNyírt formanövényekNyírt formanövények

Globus oregoni ciprus

Chamaecyparis Lawsoniana ‘Globus’

Teljesen szabályos gömb alakú oregoni hamisciprus. Magyar nemesítés. Hosszú idő alatt 2 m-esre nő meg, közben kissé tojásdad alakot vesz fel. Lombja zöld, a levelei a fonákjukon ezüstösek. Ágvégei finoman lecsüngenek. Kitűnően nyírható. Nyírás után dúsabb és szebb lesz. Alacsony sövénynek, térelválasztónak is kiválóan alkalmas.

Globus oregoni ciprus
Átmérő Ár
Elfogyott

Arany gömb

Th. occidentalis 'Golden Globe'

Aranysárga színű, igazi gömb alakú fajta. Közepes növekedésű. Napos helyen fejlődik ki a szép sárga színe, melyet télen is megtart. Üde színfolt lehet a kertben a zöld növények között.

Arany gömbArany gömbArany gömb
Átmérő Ár
Elfogyott

Little Giant

Th. Occidentalis ‘Little giant’

Úgy néz ki, mint egy nagy, dús ágú gömbtuja, csak lekicsinyítve. Tömött felülete van, nem lehet belátni az ágai közé. Lassan fejlődik. Lombszíne középzöld, télen sötétebb. Sziklakertbe, pici előkertbe, nagyobb edénybe kiváló. Ültethet 5 db-ot egyenletesen elosztva egy 1,5 m-es kör peremén. Nagyobb tuják előtti tér kitöltésére is alkalmas.

Little Giant
Átmérő Ár
Elfogyott

Little Champion

Thuja occidentalis 'Little Champion'

Élénkzöld színű, viszonylag gyors növésű gömb tuja. Idősebb korban strandlabda méretet elérhet. Strapabíró, hálás fajta, talajban sem válogatós. Néhány darab egymás mellé ültetve alacsony sövénynek, térelválasztónak is megfelel.

Little Champion
Átmérő Ár
elfogyott

Selyemfenyő

Pinus Wallichiana

Az egyik legszebb fenyő fajta hosszú szürkészöld 10-15 cm-es tűleveleivel, melyek kezdetben felfelé állnak, majd később lágyan lecsüngenek. Tobozai banánszerűen begörbültek. Jól alkalmazkodó fajta, talajban nem válogatós. Gyorsan nő, a meleget is elviseli, de a kemény téli időjárást is. Szoliterként ajánlott ültetni.

Selyemfenyő
Méret Ár
60-80 cm 3000 Ft