Heténytuja faiskola

×

Hogyan számítjuk a méreteket?

A feltüntetett méretek a szállítási méretet jelentik. Konténeres növényeknél a konténerrel együtt, földlabdás növényeknél az átlagos földlabdával együtt mérjük a növényt. A kertészetekben ez a szabványos méretmegadás, ezt a méretet tudja összehasonlítani más kertészetek termékeivel.

A konténer magassága kis növényeknél 10 cm, közepes és nagy növényeknél 15 cm. Földlabdás növényeknél a földlabda magassága 20 cm.

Mint Julep

Juniperus media 'Mint Julep'

Szélesen elterülő, élénkzöld levelű, jó növésű fajta. Hajtásvégei tavasszal sárgászöldek. Napos helyre ültessük, talajban nem válogatós. A képen egy Mint Julep borókával beültetett rézsű látható.

Mint JulepMint JulepMint JulepMint JulepMint Julep

Gold Star

Juniperus chinesis 'Gold Star'

Arany-zöld mintázatú növény. Ágai a talajon fekszenek. Közepesen gyorsan fejlődik. Tűlevelei rövidek, finomak. A téli napsütés élénk sárgára színezi, nyáron zöldesebb színű.

Gold StarGold Star

Gold Coast

Juniperus media 'Gold Coast'

Közepes növekedési erélyű, elfekvő lombú, szép sárga színű fajta. Talajban nem válogatós. Rézsűk megkötésére, talajtakarásra, magasabb örökzöldek előtti tér kitöltésére egyaránt alkalmas. Napos helyre ültessük!

Gold CoastGold CoastGold CoastGold Coast

Prince of Wales kúszó boróka

Juniperus horizontalis 'Prince of Wales'

Lassú növekedésű, de később tömött szőnyeget képez. Az ágak és hajtások szabályosan állnak, szorosan a földön terülnek. Pikkelylevelei élénk zöldek. Jó szárazságtűrő fajta.

Ideális talajtakaró. Sziklakertekbe, sírokra, akár kőedényekbe is ültethető.

Prince of Wales kúszó borókaPrince of Wales kúszó boróka