Heténytuja faiskola

×

Hogyan számítjuk a méreteket?

A feltüntetett méretek a szállítási méretet jelentik. Konténeres növényeknél a konténerrel együtt, földlabdás növényeknél az átlagos földlabdával együtt mérjük a növényt. A kertészetekben ez a szabványos méretmegadás, ezt a méretet tudja összehasonlítani más kertészetek termékeivel.

A konténer magassága kis növényeknél 10 cm, közepes és nagy növényeknél 15 cm. Földlabdás növényeknél a földlabda magassága 20 cm.

Little Giant törpetuja

Thuja Occidentalis ‘Little giant’

Úgy néz ki, mint egy nagy, dús ágú gömbtuja, csak lekicsinyítve. Tömött felülete van, nem lehet belátni az ágai közé. Lassan fejlődik. Lombszíne középzöld, télen sötétebb. Sziklakertbe, pici előkertbe, nagyobb edénybe kiváló. Ültethet 5 db-ot egyenletesen elosztva egy 1,5 m-es kör peremén. Nagyobb tuják előtti tér kitöltésére is alkalmas.

Little Giant törpetuja

Mr Bawling Ball

Thuja Occidentalis ‘Mr. Bawling Ball’

Dús ágú gömbtuja. Tömött felülete van, nem lehet belátni az ágai közé. Lassan fejlődik. Lombszíne középzöld, télen egyedi megjelenésű, lilás árnyalatú az ágak vége. Sziklakertbe, pici előkertbe, nagyobb edénybe kiváló. Nagyobb tuják előtti tér kitöltésére is alkalmas. A képen egy több éves növény látható.

Mr Bawling Ball

Ellwoodii oregoni ciprus

Chamaecyparis lawsoniana 'Ellwoodii'

Viszonylag lassú növésű, oszlop alakú, elegáns megjelenésű, angol díszkertekből ismerős fajta. A levelei zöldeskék árnyalatúak és dekoratívak. Kis termete miatt edénybe, sziklakertbe, lépcsőszegletbe, vagy minden olyan helyre ültethető, ahol kis helyen mutatós növényre van szükség. Cserépben erkélyre, teraszra is elhelyezhető. Közepes vízigényű, a jó talajt kedveli, félárnyékos helyre is ültethető.

Ellwoodii oregoni ciprusEllwoodii oregoni ciprus